Scensamtal med Prinsen, Johan Sundblad, Patrik Lundström, Jeremias Andersson och Elin Kling. Foto: Anna Sigge.

På torsdagen hade vi den stora äran att få besöka Textilhögskolan och Högskolan i Borås! Prinsen samtalade på scen tillsammans med inspiratörerna Elin Kling, medgrundare av Totême, Jeremias Andersson, medgrundare Academic Work, och Johan Sundblad, medgrundare av Renewcell. Dessutom var även Patrik Lundström, VD på Renewcell, med i samtalet och delade erfarenheter.

Elever från Textolhögskolan, Handelshögskolan i Borås, samt UF-elever från Borås gymnasieskolor samtalar med Prinsen efter inspirationsföreläsningen. Foto: Anna Sigge.

Om man har en bra affärsidé och man känner att det finns en marknad för den, så ska man köra, det kan vara helt rätt timing.

Prins Daniel

Under inspirationsföreläsningen, som modererades av Linda Nyberg, samtalade inspiratörerna och Prinsen om drivkrafter, hur inspiratörerna själva tänkte när de skulle starta sina företag, hur man tacklar motgångar och så småningom om hur man ska tänka kring sammansättningen av de man jobbar med. det fanns ett stort engagemang från publiken och inspiratörerna fick många frågor. Bland annat om hur man ska tänka kring att skala upp verksamheten.

Elever och studenter i rundabordssamtal med Elin Kling och Prins Daniel. Foto: Anna Sigge.

Senare under dagen deltog ett trettiotal studenter från Textilhögskolan och Högskolan i Borås, samt elever från Borås gymnasieskolor, i rundabordssamtal med Prinsen och inspiratörerna. I samtalen kunde studenterna och eleverna ställa frågor om sina utmaningar i deras företagande och entreprenörskap till inspiratörerna och Prinsen. De visade prototyper och vision boards över sina affärsidéer, och fick tips och trix vilket kan hjälpa dem framåt.

Prinsen och inspiratörerna på besök i Textilhögskolans labbmiljöer och senare i Smart Textiles Showroom. Foto: Anna Sigge.

För att runda av besöket på i Borås fick vi n rundvandring i Textilhögskolans labbmiljöer samt en guidning i Smart Textiles Showroom med presentationer av två entreprenörer från Textilhögskolan. Tack alla inblandade för en riktigt inspirerande dag!