Den 9 november besökte vi Göteborg för att hålla en inspirationsföreläsning på Chalmers Ventures tillsammans med deras entreprenörsskola, och senare under dagen ett besök hos Heart Aerospace.

Scensamtal på Chalmers Ventures mellan Prins Daniel, Niklas Adalberth, Anders Forslund och Caroline Walerud. Foto: Per Svanström

Vilken stämning vi möttes av när vi kom fram till Chalmers Ventures och Chalmers entreprenörsskola! Efter ett kort mingel med studenterna intog dagens inspiratörer Caroline Walerud, grundare av Volumental, Anders Forslund, VD och grundare Heart Aerospace, och Niklas Adalberth, medgrundare av Klarna och grundare av Norrsken Foundation, scenen tillsammans med Prins Daniel. De häll en dialog om deras entreprenörserfarenheter och samtalade kring utmaningar, lärdomar och drivkrafter om att göra skillnad. En röd tråd under förmiddagen hos Chalmers Ventures var just impact, och att lösa problem. Utöver scensamtalet fick vi lyssna på tre studenter/entreprenörer vid entreprenörsskolan som pitchade deras bolag för oss – otroligt intressant!

Så många bra frågor från publiken! Foto: Per Svanström

Efter inspirationsföreläsningen samlades ca 30 studenter och entreprenörer från entreprenörsskolan kring rundabordssamtal med inspiratörerna. Dessa samtal ger en möjlighet att ställa frågor och samtala mer innerligt med Prinsen och inspiratörerna. Samtalsämnen som kommer upp är bland annat utmaningar entreprenören står inför, affärsidéer och hur man kan tänka strategiskt för försatt utveckling.

Deltagare vid företagsbesöket hos Heart Aerospace. Foto: Patrik Olsson/Heart Aerospace

Under eftermiddagen fick vi även möjlighet att besöka Heart Aerospace, där VD och grundare Anders Forslund guidade oss. Anders är tidigare adept i Prins Daniels Fellowships mentorsprogram, där han hade en mentor som stöttade i entreprenörskapet. det var otroligt roligt att se hur långt Heart Aerospace har kommit idag i att utveckla eldrivna passagerarflygplan för regionala transporter.

Prins Daniel i en flygsimulator på Heart Aerospace. Foto: Patrik Olsson

Stort tack alla medverkande under dagen i Göteborg, och på återseende!