Singapore rankas konsekvent som ett av världens mest innovativa länder och över 250 svenska företag är etablerade i landet. För att lära sig mer om innovationssystemet och ekosystemet för startups besökte delegationen flertalet företag och organisationer.

Första stoppen på resan var Port of Singapore, en av världens mest trafikerade hamnar. Därefter Nanyang Technological University (NTU) som är ett av världens ledande universitet. Professor Subra Suresh, universitetets rektor, gav en presentation för gruppen, med inriktning på NTU:s innovations- och entreprenörskapsprogram.

På eftermiddagen mötte delegationen Tharman Shanmugaratnam, Singapores senior minister and coordinating minister for social policies, för en diskussion om innovation och entreprenörskap i Singapore. Diskussionen modererades av Marcus Wallenberg, ordförande i Prins Daniels Fellowship.

Foto: Clement Lim

Därefter besöktes Nordic Innovation House som är en samlingsplats där små- och medelstora nordiska företag kan mötas för att utbyta erfarenheter och få hjälp in på den singaporianska marknaden. Representanter för ett antal nordiska bolag på plats fick också möjlighet att presentera dessa närmare samt tala om sina erfarenheter av företagande i Singapore.

Foto: David Chang

Dagen därpå fick delegationen en introduktion till DBS Bank, Sydostasiens största bank, och inblick en bankens arbete med digitalisering. Dagen fortsatte med besök på investmentbolaget Temasek och den statliga myndigheten Economic Development Board, för att sedan avslutas på Grab – Singapores främsta unicorn som erbjuder taxitjänst, mobila betalningar, matleveranser, med mera.