play-icon

Webbsändningen går att se i efterskott genom att klicka ovan.

En webbsändning i två delar med Prins Daniels Fellowship!

Vi riktar oss till dig som vill veta mer om hur det är att vara entreprenör, och hur du kan testa på det redan i sommar! Kanske pluggar du på gymnasiet eller så har du redan tagit studenten. Oavsett vilket så vågar vi lova att du blir inspirerad av föreläsningen, där du får möta riktiga entreprenörer som både delar med sig av sina erfarenheter och ger dig konkreta verktyg för hur du kan fixa ditt eget sommarjobb eller fila på en affärsidé!

Webbsändningens program

Kl. 13.30 – Möt entreprenörerna bakom Storytel och Karma (45 min)
Grundarna till Storytel och Karma pratar om vad
entreprenörskap är och hur de blev entreprenörer. I denna session tar vi också upp hur man hittar sin affärsidé och vad som kan vara viktigt att
tänka på när man sätter ihop sitt team. Frågor som är relevanta för alla, men kanske särskilt för de av er som ska driva UF-företag till hösten. Medverkande är H.K.H. Prins Daniel, Jonas Tellander, Storytel
och Elsa Bernadotte, Karma. Moderator: Linda Nyberg

Kl. 14.45 – Entreprenörskap som sommarjobb (45 min)
Kan man testa på entreprenörskap under sommaren? Vi snackar med
några som vet hur man fixar sitt eget sommarjobb, testar på att vara
sommarentreprenör, eller får hjälp att fila på affärsidén! Medverkande
är H.K.H. Prins Daniel, Stefan FalkBoman, UngDrive, Belgin Fortaci,
SEB och Jacob Rudbäck, Yepstr. Moderator: Linda Nyberg

——————————————————————

Vill du ha information om kommande webbsändningar och föreläsningar? Skriv in din e-mail i rutan nedan så skickar vi ett mejl när något är på gång!

Fill out my online form.

Hur kan du testa på entreprenörskap i sommar?

Här samlar vi lite information om de initiativ som är med under webbsändningen och även andra initiativ som kan vara av användning när du vill testa på entreprenörskap på olika sätt i sommar! 

Yepstr hjälper dig hitta extrajobb

Yepstr, grundat 2015, ser till att ungdomar 15-21 år kan hitta extrajobb och att stressade familjer kan få hjälp. Med typiska ungdomsjobb som barnvakt eller läxhjälp. Idag har 40 000 ungdomar registrerat sig och en övervägande majoritet av jobben finns i närheten av det egna hemmet. Yepstr drivs av Enkelhet att hitta ett jobb, av Trygghet för alla användare och av Schyssta villkor för de som jobbar.

Klicka här för mer info om Yepstr och hur du kommer igång

SEB hjälper dig med din affärsidé

Med 6 enkla filmer visar SEBs expert Belgin Fortaci hur du kan konkretisera din affärsidé! Allt du behöver göra är att svara på frågorna i SEBs mall. Klicka här för att komma till filmerna!

”Lean Startup Canvas” är ett verktyg som man kan använda för att på ett enkelt och snabbt sätt tänka igenom sin affärsidé för att sedan gå ut och testa den. Genom att testa sin idé får man viktig feedback och kunskap för hur man kan förbättra den, och det är ofta mer effektivt än att sitta själv och grubbla. Ut och testa!

Bli sommarentreprenör med UngDrive

UngDrive® är företagsformen för alla barn och ungdomar under 18 år. Genom UngDrive-appen kan du starta eget och sälja både varor och tjänster, själv eller ihop med andra. UngDrive erbjuder även konceptet UngDrive Academy® som innebär att du som ungdom mellan 15-18 år dessutom kan få 1500 kr i startkapital samt coachning från etablerade entreprenörer hela sommaren för att utveckla och förverkliga din idé.

Hur kan du medverka?
A) Finns UngDrive Academy i din kommun i sommar? Om Ja, ansök!
Kolla om din kommun är med genom att klicka här.

B) om inte, eller om du är i fel ålder: Föranmäl dig till Appen och starta eget på egen hand (från och med den 12 juni). Klicka här.

Starta eget som sommarjobb med Rookie Startups

Vill du driva eget företag som sommarjobb? Under fyra sommarveckor får du, själv eller tillsammans med vänner, förverkliga en affärsidé. Flera kommuner samarbetar med Rookie Startups.

Läs mer om RS Summer och ansök här!

Sök sommarjobb genom arbetsförmedlingen

Det mest effektiva sättet att hitta ett sommarjobb är att kombinera olika metoder. Om du söker sommarjobb på flera olika fronter så ökar du dina chanser att lyckas. Använd Arbetsförmedlingen, kolla jobbannonser och kontakta arbetsgivare direkt. Arbetsförmedlingens lediga jobb hittar du i platsbanken. Mer info: klicka här!

————————————————————–
Denna information uppdateras löpande och vi välkomnar alla initiativ som syftar till att öka ungdomars företagande. Vill du att ditt initiativ syns här? Kontakta jakob.rudberg@iva.se