Besöket på Karlstad universitet stod i fokus när vi besökte Karlstad den 21 september för att inspirera unga entreprenörer att våga starta företag. Utöver inspirationsföreläsning och rundabordssamtal fick vi även träffa några av Värmlands drivna entreprenörer under en lunch på Residenset i Karlstad.

Inspirationsföreläsning i Aula Magna på Karlstad universitet. Foto: Robert Nygren

Solen strålade när vi kom till Karlstad och promenerade till dagens första träff, en lunch på Residenset anordnad av Landshövdingen. Väl där möttes vi av en härlig samling entreprenörer och näringslivspersoner från Karlstad och Värmland, som alla drivs av att göra vardagen lite bättre för sin omgivning. På lunchen fick vi lyssna på fem entreprenörer som berättade om deras verksamhet och engagemang. Tack för er inspiration!

Vidare var det tid för inspirationsföreläsning med scensamtal på Karlstads universitet. Prinsen samtalade med våra inspiratörer Sara Wimmercranz, Backing Minds, och Jonas Tellander, Storytel, på scen under ledning av moderatorn Julia Tollin. Ett scensamtal som även inkluderade publiken då det fanns många frågor från deltagarna. Publiken representerades främst av studenter från universitetet samt UF-elever från stadens gymnasieskolor.

Scensamtal mellan Prinsen, Sara Wimmercranz och Jonas Tellander, under ledning av moderator Julia Tollin. Foto: Robert Nygren

Efter föreläsningen bjöds studenter från universitetet och UF-elever in till rundabordssamtal med Prinsen och inspiratörerna i lokaler på Karlstads universitet. Dessa samtal är en möjlighet för eleverna att ställa frågor och samtala mer innerligt med Prinsen och inspiratörerna. Samtalsämnen som kommer upp är bland annat utmaningar entreprenören står inför, affärsidéer och hur man kan tänka strategiskt för försatt utveckling.

Jonas Tellander, Prins Daniel, Sara Wimmercranz och moderator Julia Tollin. Foto: Robert Nygren