HKH Prins Daniel samtalar tillsammans med inspiratörerna Jonas Tellander och Patrik Liu Tran om entreprenörskap. Foto: Blekinge Tekniska Högskola

Tillsammans med inspiratörerna Jonas Tellander, Storytel, och Patrik Liu Tran, Validio, besökte Prins Daniels Fellowship Blekinge Tekniksa Högskola i Karlskrona för att inspirera unga till entreprenörskap. Med detta besök hoppas vi att fler unga ska hitta modet att starta eget företag och satsa på sina drömmar!

Vid vårens första skolbesök reste vi till Karlskrona för att besöka Blekinge Tekniska Högskola. Vi höll en inspirationsföreläsning för nyfikna studenter och engagemanget ifrån publiken var stort. Prinsen, Jonas och Patrik fick många frågor om entreprenörskap – bland annat frågor om vilka deras största utmaningar har varit och hur de tog sig igenom dem, samt hur en dag för en entreprenör ser ut. På scenen konstaterades det att det finns lika många sätt att vara entreprenör på som det finns personer, det handlar om att hitta ett sätt att driva företag på som motiverar en.

Senare deltog Prinsen och inspiratörerna i rundabordssamtal med särskilt inbjudna studenter från högskolan. Dessa samtal ger studenterna bättre möjlighet att kunna ställa frågor som kan hjälpa dem framåt i sina entreprenörsresor.

HKH Prins Daniels och Jonas Tellander i rundabordssamtal med studenter ifrån Blekinge Tekniska Högskola. Foto: Blekinge Tekniska Högskola.
Lunch på residenset i Karlskrona med bla länsrådet Helena Morgonsköld och representanter ifrån regionens akademi och näringsliv. Foto: Blekinge Tekniska Högskola.

Företagsbesök på NKT i Karlskrona. Foto: Blekinge Tekniska Högskola.

Dagen avslutades med besök till NKT i Karlskrona där vi fick höra mer om deras arbete i att bidra till den gröna omställningen genom att designa, tillverka och installera högspänningskabellösningar för energiöverföring. Vi fick även en presentation av Marine Technology Center som arbetar med havsbaserad energi, försvar och hållbara havsmiljöer.

Stort tack till Blekinge Tekniska Högskola för det fina mottagandet, och ert arbete för att främja entreprenörskap!