Inspirationsföreläsning för gymnasieelever, rundabordssamtal samt studiebesök hos lokala företagare och entreprenörskapsinitiativ stod på agendan då Prins Daniels Fellowship besökte Botkyrka kommun den 29 november.

Besöket i Botkyrka inleddes med en inspirationsföreläsning på Tumbascenen med Prinsen och inspiratörerna Gunilla von Platen, Jessica Löfström och Adam Aljaraidah från Prins Daniels Fellowship. Elever från gymnasieskolorna Skyttbrink, Tullinge, Tumba och S:t Botvid hade samlats för att ta del av samtalet mellan Prinsen och inspiratörerna, som leddes av moderator Leo Razzak.

Efter föreläsningen bjöds elever in till rundabordssamtal med Prinsen och inspiratörerna i lokaler på Tumba gymnasium. Rundabordssamtalen är en möjlighet för eleverna att får ställa frågor och samtala mer förtroligt med både inspiratörerna och Prins Daniel själv. Många av eleverna driver UF-företag som del av sina gymnasiestudier och får under rundabordssamtalet möjlighet att ta in feedback på exempelvis affärsidéer och produktprototyper.

Efter skolbesöket bjöd Botkyrka kommun och Bosphorus in till lunch med lokala entreprenörer. Foto: Oskar Omne

Dagen fortlöpte med besök på Bosphorus Matkluster där Prins Daniel och inspiratörerna fick möjlighet att träffa Serdar Öztenar som tillsammans med sin fru Pelin Öztenar grundat företaget Bosphorus i sitt eget kök och vuxit det till ett av Botkyrkas större tillväxtföretag. Fellowshipet fick också möjlighet att träffa de lokala entreprenörerna Saleh Karrani, medgrundare av Miljonbemanning, och Ingela Lundstedt från Fogutek.

Under lunchen som arrangerades av Botkyrka kommun och Bosphorus, samtalade delegationen och de lokala entreprenörerna med representanter från Botkyrka kommun, Tillväxt Botkyrka samt DeLaval om företagande och vikten av entreprenörskap.

Under dagen deltog entreprenörerna Gunilla von Platen, Jessica Löfström och Adam Aljaraidah. Här med Subtopias Elena Rosand. Foto: Oskar Omne

Under eftermiddagen besökte delegationen Subtopia, där de fick information om verksamheten samt en rundvandring i lokalerna. Subtopia är ett kluster av företag och organisationer som arbetar med konst och kreativa näringar.

Besöket på Subtopia avslutades med att Prinsen och inspiratörerna träffade representanter från The Good Talents  och Changers Hub. som berättade om sina verksamheter.

The Good Talents presenterar sin verksamhet under besöket på Subtopia. Foto: Oskar Omne