Tillsammans med låtskrivaren och producenten Carl Falk och entreprenörerna Jan-Carl Adelswärd och Lili Assefa besökte Prins Daniels Fellowship KMH för att samtala med studenter om entreprenörskap och musik.

Carl Falk har bland annat jobbat med artister som Madonna, Nicki Minaj, One Direction, Ariana Grande, Mick Jagger och Avicii. Jan-Carl Adelswärd har en lång bakgrund inom kreativa näringar och är bland annat grundare till artist management bolaget Lateral Management och varumärket Baron. Lili Assefa är grundare till PR-byrån Assefa Communication som företräder några av Sverige största artister och varumärken.

I publiken samlades studenter inom flera olika områden, såsom klassisk musik, jazz, folkmusik, musik- och medieproduktion.

Panelens bästa tips till studenter inom kreativa näringar som vill nå ut med sitt konstnärskap:

  • Fundera på vad som gör just dig och ditt konstnärskap unikt. Börjar man snegla på vad andra gör finns det risk för att man tappar bort sig själv.
  • Vårda ditt nätverk! Se till att ha bra människor runt omkring dig som tror på dig och som kan vägleda dig rätt. Var inte rädd för att ta hjälp av andra, exempelvis en mentor.
  • Kreatörer är oftast självkritiska – våga tro på det du gör och ta för dig!