Styrgrupp

Jessica Schultz

Styrgryppsordförande Prins Daniels Fellowship.
Jessica Schultz är General Partner hos riskkapitalfonden Northzone, där hon investerar i tech-startups i tidigt skede. Hennes portfölj inkluderar företag som Einride, Klarna, NA-KD, Matsmart, Flink, Outfittery och Red Points. Innan hon gick med i Northzone var hon medgrundare och global marknadsföringschef för matkassföretaget HelloFresh. Jessica är också ordförande för styrkommittén för Prins Daniels Fellowship. Hon började sin karriär som konsult på L.E.K. Consulting och har en magisterexamen i ekonomi och företagsledning från Handelshögskolan i Stockholm.

Carl Bennet

Carl Bennet är huvudägare till de börsnoterade företagen Getinge, Arjo, Lifco och Elanders. Carl Bennet är också styrelsemedlem i L E Lundberg-företagen (investeringsbolag) och Holmen (skog och papper). Han har en magisterexamen i företagsekonomi från Göteborgs universitet och är hedersdoktor i teknik vid Luleå tekniska universitet samt hedersdoktor i medicin vid Sahlgrenska akademin på Göteborgs universitet. Totalt har Carl Bennet AB-koncernen en årlig försäljning på cirka 65 miljarder SEK och ungefär 30 000 anställda. Carl är även medlem i styrgruppen för Prins Daniels Fellowship.

Jenny Nordlöw

Jenny Nordlöw är rådgivare på Wallenberg Office och medlem av Prins Daniels Fellowships styrgrupp. Jenny var tidigare verksamhetsansvarig för Prins Daniels Fellowship på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och har även varit Vinnova-Wallenberg Fellow på Nordic Innovation House i Palo Alto. Hon har en bakgrund som konsult på kommunikationsbyrån Priority och har även jobbat för schweiziska mediebolaget Ringier i Lagos, Nigeria och för UN-HABITAT i Nairobi. Jenny har en MSc i Management från Stockholms universitet och en BSc i statsvetenskap från Göteborgs universitet.

Marcus Wallenberg

Marcus Wallenberg har sedan 2005 varit styrelseordförande för Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), en nordisk finansgrupp med 400 000 företagskunder och 4 miljoner privatkunder. Marcus Wallenberg är också ordförande för styrelserna i Saab AB, FAM AB, Patricia Industries, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och sitter i styrelserna för Investor AB, AstraZeneca Plc, EQT AB och Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Han är tidigare ordförande för LKAB och Electrolux AB och hade positionen som ordförande och hedersordförande för ICC (Internationella handelskammaren) från 2006 till juli 2010. Marcus är medlem i styrgruppen för Prins Daniels Fellowship.

 

Projektledning

Frida Olander

Frida Olander är projektledare för Prins Daniels Fellowship, på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, och har det övergripande strategiska och operationella ansvaret för verksamheten. Med en bakgrund inom entreprenörskap och finans har Frida haft verksamhetsledande roller inom främjandeorganisationer. Dessförinnan har hon även jobbat många år som rådgivare inom storbank. Frida har en nationalekonomisk examen parallellt med en elitidrottssatsning.

Ida Akbar

Ida arbetar som koordinator på Prins Daniels Fellowship. Ida arbetar också på andra IVA-projekt och har tidigare även arbetat på Tekniksprånget. Ida har ett stort intresse för den internationella verksamheten och ett speciellt intresse för Kina. Ida har studerat kinesiska i många år och har studerat i Kina. Ida innehar en kandidatexamen i antropologi från Stockholms universitet.

 

Delegater

Amanda Mattsson

Amanda har alltid gått sin egen väg. Endast 24 år gammal har hon tagit sitt bolag Period Pack från ett UF-projekt till ett aktiebolag med kunder runt om i Europa. Hon är full med energi, envishet och målmedvetenhet och hon lever sin dröm. Ända sedan Amanda var en liten tjej har hon sett möjligheter i det mesta. När andra säger nej det går aldrig så har hon gång på gång visat att allt går bara man själv tror på sin sak och är villig att jobba hårt. Ung, orädd och hungrig på framtiden.

Caroline Walerud

Caroline är styrelseordförande & Medgrundare i AirForestry (gallra träd med eldrivna drönare) och Volumental (AI som hjälpt >23M personer hitta skor som passar perfekt). Hon är partner på Walerud Ventures som investerat i Klarna (första investerare), Graphmatech (grafenmaterial), Paebbl (permanent koldioxidinlagring), Ekkono (edge AI), SatCube (portabla satellitterminaler) m fl. Coachar i Sting, Prins Daniels Fellowship, och Creative Destruction Lab. Hon studerade naturvetenskap vid Cambridge University och gillar spännande mat, kajak och sci fi.

Dino Eklöf

Dino Eklöf, visionär VD och grundare av Office Recycling koncernen, brinner för att forma framtiden inom hållbarhet. Med en passion för wastetech, proptech och recycling, strävar Dino efter att omvandla samhällets linjära tänkande till en cirkulär ekonomi där varje resurs värdesätts och återanvänds.

Frej Lewenhaupt

Frej Lewenhaupt, mekanikingenjör med textilinriktning från Textilhögskolan och Shanghai University for Science and Technology, har verkat inom retail och textil- och modeproduktion i Sverige och Kina. Som medgrundare av Steamery AB 2013 har han lett företaget till en omsättning på 133 MSEK 2022, med kontinuerlig organisk tillväxt och lönsamhet sedan starten. Lewenhaupt är en betydande aktör inom klädvårdsbranschen där Steamery är med och leder omvandlingen inom hållbar modekonsumption.

Isabella Palmgren

Isabella Palmgren har varit med på Forbes prestigefyllda lista ”30 under 30 – social påverkan” och ligger bakom impact-bolaget Mimbly, som vill få världen att tvätta smartare. Med patenterad teknik återvinner Mimbox upp till 70 procent av vattnet i tvättmaskiner samt filtrerar bort mikroplaster. Företaget och Isabella har väckt stort intresse nationellt såväl som internationellt och med flera investerare på kroken och bidrag från EU har Mimbly alla förutsättningar att fortsätta växa.

Joceline Lu

Joceline Lu driver ett livsmedelsföretag som fokuserar på växtbaserad och asiatisk mat. Bolaget har en egenbygd fabrik i Stockholm, där alla produkter tillverkas och sedan distribueras i hela Norden, framför allt till dagligvarubutiker och restauranger. Bolaget omsätter idag ca 80 miljoner och har 35 engagerade medarbetare. Joceline har tidigare studerat på Handelshögskolan i Stockholm och Kungliga Tekniska Högskolan, samt arbetat som managementkonsult innan hon påbörjade sin entreprenörsresa.

Johanna Grimståhl

Johanna Grimståhl är partner och vd för Brightnest Group AB. Företaget är en koncern med dotterbolag inom kommunikation och design, systemutveckling och affärsutveckling. Under de senaste åren har koncernen gjort en kraftig tillväxtresa från 17 till 70 miljoner i omsättning samtidigt som kontor har etablerats i Göteborg, Stockholm och Gällivare. Huvudkontoret finns i Luleå, mitt i epicentrum för den gröna industriomställning som sker i Norrbotten. Lika viktigt som tillväxt är att skapa en modern och hållbar arbetsplats där fritid och karriär kan mötas.

Lisa Lindström

Lisa är Chief Experience Officer för EY:s konsulttjänster. Hon leder Innovation & Experience-avdelningen i Europa, Mellanöstern, Indien och Afrika. Som medgrundare av innovations- och designfirman Doberman, som nu är en del av EY, leder hon också tillväxten av EY Doberman till ett genuint nordiskt team med studior i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.

Madelene Törnblom

Madelene Törnblom var 21 år gammal när hon grundade Maya Delorez. Utan tidigare erfarenhet använde hon vinsten från en hästförsäljning som startkapital och började på egen hand bygga en e-handel och designa ridkläder hon själv saknat på marknaden. Efter bara fem år omsätter företaget över 100 miljoner kronor, är ett team om 25 anställda och har kunder i över 80 länder – vilket gör Maya Delorez till ett av de snabbast växande e-handelsföretagen i Sverige. Helt utan externt kapital.

Magnus Nilsson

Magnus Nilsson var medgrundare till iZettle AB. Efter försäljningen av iZettle till PayPal ägnar sig Magnus åt aktiv kapitalförvaltning med fokus på Health/MedTech och ClimateTech. Därutöver stöttar Magnus olika icke-vinstdrivande organisationer inom utbildning och sociala stödåtgärder.

Martina Sahl

Martina Sahl är tändsticksentreprenören som innoverar bortglömda produktkategorier med sitt Eldstickan som hon grundade för sex år sedan. Hon säljer snygga tändsticksflaskor i olika färger med matchande etikett och vackra brandfiltar som ser ut som coffee table böcker som man gärna har framme.

Nils Berglund

Nils är grundare och VD på bolaget bakom fastighetssystemet Vyer.com. Med ett präglat intresse för digitalisering av fastighetsförvaltning, digitala tvillingar och ESG-frågor jobbar Nils för att effektivisera hur vi tar hand om våra städer och hur den byggda miljön påverkar planeten vi bor på.

Philip Malmberg

Philip Malmberg är en av 2 grundare/delägare till ett av Sveriges snabbast växande geoenergi bolag. För 4a år sedan startade han DEMA brunnsborrning med Gustaf. DEMA började borra villor för privatbostäder och idag borrar de allt från privatperson till stora hotell och nybyggnation men även befintliga fastigheter. Idag borrar de Sveriges största geoenergi anläggning tills dagens datum. De ser en ljus framtid för företaget och geoenergi och Philip tror företaget har all potential att ha en fortsatt stark tillväxt och bli ledande i Sverige, och en förhoppning att etablera sig på den norska marknaden.

Ramtin Massoumzadeh

Ramtin Massoumzadeh innehar rollen som VD och grundare för Quandify, och drar nytta av sin tekniska och entreprenöriella bakgrund i sin strävan efter att utveckla hållbara lösningar inom områdena vattenmätning och läckagedetektion. Han är alumn från KTH och har tidigare fördjupat sig inom området prototyptillverkning, med kompetenser inom CAD, framtagning av fysiska och digitala prototyper, PCB-utveckling och programmering. Sedan starten 2017 har Quandify haft som vision att göra sina innovationer tillgängliga och på så sätt bidra till en mer hållbar planet för både nuvarande och kommande generationer. År 2023 fick Ramtin erkännande genom att inkluderas på Forbes 30 Under 30-lista och har även lyckats attrahera kapital från Latour för att vidareutveckla Quandify:s ambitiösa projekt.

Stefan Dahlbo

Född och uppväxt i Helsingborg. VD sedan 2019 på det stockholmsfokuserade fastighets- och stadsutvecklings bolaget Fabege. Har även en del andra uppdrag såsom styrelseledamot i det noterade investmentbolaget Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB, rådgivare till bl a Nordstjernan Kredit och riskkapitalbolaget Procuritas, ordförande för Kungl. Lagen Tennis Klubben, Hedersordförande i Sv Tennisförbundet och vice ordförande för Moderna Museets Vänner. Tog examen från Handelshögskolan i Stockholm 1983 och har tidigare bl a varit VD för Hagströmer & Qviberg Fond och Kapitalförvaltning, Hagströmer & Qviberg AB, Investment AB Öresund och Byggm Anders J Ahlström Holding AB. Har därutöver bl a arbetat på Alfred Berg Fondkommission och Swedbank. Haft ett antal styrelseuppdrag i noterade och onoterade bolag samt ideella organisationer. Särbo med Ingrid Leffler. Har 4 egna barn i åldern 27-33 år och en sondotter som är knappt ett år samt 2 bonusbarn och en bonusdotterson på knappt 5 år.

Thomas Ekman

Thomas Ekman är vd för Axel Johnson sedan september 2023. Han har haft flera ledande positioner som bland annat vd för Tele2 Sverige, vd för Cabonline och senast vd för Dustin som ingår i Axel Johnson-koncernen. Han har även en bakgrund inom Kinnevik-koncernen där han haft flera olika positioner. Thomas har en magisterexamen i ekonomi vid Stockholms universitet. Styrelseuppdrag: Styrelseordförande i Axel Johnson International, AxSol och Martin & Servera samt ledamot i Axfood, Dustin och Novax.

Ulla Lundevall

Entreprenör som under många år drivit och utvecklat större och mindre företag. Med kunskapen om hur ett liv som entreprenör kan vara och att på bästa sätt möta medgångar och motgångar känns det viktigt att få delge unga entreprenörer sätt att hjälpa och stötta personer som vill och har förutsättningar för att driva, genomföra och ta sina idéer och verksamheter till nya nivåer.

 

Kungliga Hovstaterna

Sara Ellfors Lang

Sara Ellfors Lang är hovintendent vid Kungliga Hovstaterna. Hon har en bakgrund inom finans och arbetade under 10 år på Goldman Sachs i London som Private Wealth Advisor inom Asset Management Division. Hon har en BSc i Accounting and Financial Management och en MSc i Marketing and Media Management från Handelshögskolan i Stockholm.

Johan Tegel

Johan Tegel är biträdande informationschef vid Kungliga hovstaterna. Innan han kom till hovet tjänstgjorde han på Utrikesdepartementet i Stockholm. Han har även varit bosatt i Bryssel där han arbetade vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen. Johan Tegel har en BA i kommunikation från University of the Arts, London.