Den 14 september gick Prins Daniels Digitala Entreprenörsdag av stapeln, med över 200 särskilt inbjudna entreprenörer, inspiratörer, mentorer och samarbetspartners. Evenemanget skedde över en sluten portal och bestod av inspirerande scensamtal med framstående entreprenörer, följt av digitala rundabordssamtal.

De som deltog på scen var H.K.H. Prins Daniel, Peter Carlsson, grundare och VD för Northvolt, Elin Kling, grundare av Totême, Daniel Ek, grundare och VD för Spotify, Stina Ehrensvärd, grundare och VD för Yubico samt Marcus Wallenberg som är ordförande för Prins Daniels Fellowship. Konferencier och moderator för samtalen var Anna Omstedt som är inspiratör i Prins Daniels Fellowship samt medgrundare och VD för bolaget MedUniverse.  

På Entreprenörsdagen deltog utöver H.K.H. Prins Daniel även Daniel Ek, grundare och VD, Spotify, Stina Ehrensvärd, grundade och VD, Yubico, Elin Kling, grundare, Totême, Peter Carlsson, grundare och VD, Northvolt, samt Anna Omstedt, medgrundare och VD, MedUniverse.

Under rundabordssamtalen fick de nominerade entreprenörerna möjlighet att dela med sig av en utmaning som sedan diskuterades i gruppen. I varje grupp deltog en inspiratör och en mentor från Prins Daniels Fellowships nätverk, och samtalen modererades av medlemmar i Founders Alliance. Bland de inspiratörer, mentorer och moderatorer som deltog i rundabordssamtalen återfinns några av Sveriges främsta och mest erfarna entreprenörer och företagsledare.

Prins Daniel var själv mycket engagerad under entreprenörsdagen och deltog i både scensamtal och de digitala rundabordssamtalen. Under scensamtalen höll Prins Daniel en intervju med Daniel Ek och samtalet kom att kretsa kring Daniel Eks entreprenörskapsresa, motgångar såväl som medgångar. Daniel Ek delade också med sig av sina bästa råd till de nominerade entreprenörer som deltog på evenemanget, något som togs emot med stor entusiasm av tittarna.

H.K.H. Prins Daniel samtalar med Konferencier Anna Omstedt, som är inspiratör i Prins Daniels Fellowship samt medgrundare och VD för bolaget MedUniverse

Elin Kling berättade om hur hon lyckats bygga sitt bolag Totême till att vara både snabbväxande och mycket lönsamt i en retailbransch som i många avseenden går på knäna, och Peter Carlsson delade med sig om sin entreprenörsresa från Ericsson via Tesla Motors i Palo Alto tillbaka till Sverige och Northvolt.

De deltagande entreprenörerna nominerades av Prins Daniels Fellowships sponsorer och samarbetspartners och representerade alla delar av landet och många olika branscher. Prins Daniels Fellowship vill passa på att tacka sponsorerna SEB, Handelsbanken, Swedbank, Nordea, Wallenbergsstiftelserna och Carl Bennet AB samt samarbetspartners Founders Alliance, Epicenter, Arctic Business Incubator, SSE Business Lab, STING, Almi, Ung Företagsamhet, Smile Incubator, Företagarna, Nyföretagarcentrum, Venture Cup och Science Park.