Tillsammans med entreprenörerna Martin Lorentzon, Spotify, Sara Wimmercranz, Backing Minds, Ashkan Pouya, Serendipity och Jessica Löfström, ExpanderaMera pratade Prins Daniel om bl.a. människorna i företaget, en positiv företagskultur och om hunger.

”Affärsidén endast tre procent”

”Motivation slår alltid kompetens. Jag tittar efter hunger och motivation när jag letar personal. Är man hungrig kan man förflytta världen”, sa Martin. Han pratade också om hur viktigt genomförandet är för att lyckas med sitt företag:

”Man brukar överskatta affärsidén och underskatta genomförandet. Jag brukar säga att affärsidén är 3 procent och genomförandet är 97 procent. Det är människorna i bolaget som räknas, det är entreprenörerna och grundarna som gör företaget.”

Andra framgångsfaktorer som lyftes fram var att köra på, att det är först när man träffar kunder som man får veta om företaget kommer att flyga, och att när man har hittat den affärsidé man tror bär så måste man ha långsiktighet i sitt arbete.

-Håll ut och var lite envis. Den som lyckas är den som inte ger upp, sa Jessica.

Viktigt med återhämtning

På publikfrågan om hur man orkar hålla ut som entreprenör var alla överens om att sömn är väldigt viktigt.

-Jag gillar att sova. Jag tror sova är bland det sista man ska ta bort. Det kommer aldrig funka om du känner dig stressad och inte får sova. Du behöver vakna med fräsch hjärna, det är ditt största vapen, sa Ashkan.

Under rundabordssamtalen fick de regionala entreprenörerna möjlighet att sitta ner och diskutera sina utmaningar med inspiratörerna. Även här lyftes företagskulturen fram och man ville diskutera hur man skapar en bra sådan. Andra frågor handlade om att växa och att nå ut internationellt.

Prins Daniels entreprenörsdag i Gävle var den första regionala entreprenörsdagen som arrangerades. Syftet var att nå fler entreprenörer utanför storstadsområdena, dagen arrangerades tillsammans med Länsstyrelsen Gävleborg på Gävle Slott.