Idag besökte Prins Daniels Fellowship Northvolt. Resan gick till Northvolt Labs i Västerås, en forsknings- och utvecklingsenhet som utvecklar och testar mycket av den utrustning som sedan ska byggas i stor skala i Northvolts fabriker. Studiebesöket var ett tillfälle för adepterna i mentorprogrammet att träffas och låta sig inspireras tillsammans med styrgruppen och andra delar av nätverket.

Peter Carlsson är grundare och VD för Northvolt.

Peter Carlsson, grundare och vd för Northvolt, välkomnade gruppen och inledde med ett föredrag om Northvolts resa från starten 2016 och om sin vision för framtidens gröna batteritillverkning. Därefter fick gruppen en rundtur med förevisning av Labs där utvecklingen av batteriproduktionslinjen sker.

Emma Nehrenheim är miljöchef på Northvolt. Tidigare var hon professor i miljöteknik på Mälardalens högskola.

Efter rundturen mötte Emma Nehrenheim upp. Emma, tidigare professor i miljöteknik, är nu miljöchef på Northvolt och ansvarig för ”Revolt” som är Northvolts satsning på återvinning av batterier. Emma berättade om det cirkulära system för produktion som är under utveckling och som i korthet innebär att de kan producera batterier med gamla batterier som råvara. Målet är att kunna producera världens grönaste batteri.

Sammanfattningsvis var det ett mycket uppskattat besök och vi tackar Northvolt och Peter Carlsson för att vi fick möjlighet att komma och låta oss inspireras av den fantastiska entreprenörsanda och innovation som pågår inom Northvolt.